Dierenverzekeringen    Hondenwebshop     Hondenvakanties     Honden blog   

Is een wild zwijn gevaarlijk voor je hond? Dat kan!

wild zwijn gevaarlijk in het bos
Anita
Anita

Doggy Time

Nu we zoveel mogelijk thuis werken in verband met het Coronavirus is de lente ineens begonnen. Binnenkort is het hopelijk weer heerlijk weer om met je hond te gaan wandelen, met de voorgeschreven 1,5 meter afstand natuurlijk. Pas in deze tijd wel extra goed op met wilde zwijnen als je met je hond naar het bos of losloopgebied gaat. In deze blog geven wij je antwoord op een veelvoorkomende vraag: Is een wild zwijn gevaarlijk voor je hond?

Wild zwijn aanval

Vanaf nu is het weer extra goed opletten als je met je hond naar het bos of naar een losloopgebied gaat: er zijn namelijk weer wilde zwijnen geboren. Hoe schattig dit ook klinkt, dit kan zowel voor mens als dier voor gevaarlijke situaties zorgen. Hoewel de zeugen met jongen voornamelijk beschutte plekken opzoeken, zijn er al een aantal honden aangevallen door een wild zwijn, zo ook in Ede in het bosgebied de Sysselt. 

Een wild zwijn in het nauw.. maakt een wild zwijn gevaarlijk?

Normaliter zullen wilde zwijnen weglopen als jij of je hond te dichtbij komt, maar als een zwijn zich in het nauw gedreven voelt of als jij of je hond iets te dicht bij haar jongen komt, zal de moeder de aanval inzetten. In deze periode zijn de zeugen agressiever. Een zwijn kan je hond ernstig verwonden met hun slagtanden en daarom is voorkomen beter dan genezen. De beste tip is om je hond aangelijnd te houden en op de paden te blijven lopen. Houd je hond verder goed in de gaten. Met outdoor huisdierenspullen zoals een veiligheidslampje kun je jouw hond ook in de schemerige of donkere dagen in de gaten houden.

Dus, is een wild zwijn gevaarlijk?

Een wild zwijn (ook wel everzwijn) die het jong van een everzwijn of een baby zwijntje beschermd, zal niet twijfelen om zijn tanden in de aanval te zetten als hij of zijn jongen zich niet veilig voelen. Kom daarom nooit in de buurt! De tanden van een everzwijn zijn enorm en deze slagtanden kunnen je ernstig verwonden. Wist je dat een Rottweiler en Pitbull samen het niet kunnen opnemen tegen een everzwijn?! 

Om je een beeld te geven.. een volwassen mannetje (Keiler) kan in onze leefomgeving zo’n 135 kilo worden. In Rusland zijn zelfs mannetjes met een gewicht van 300 kilo opgedoken. 

wild zwijn met slagtanden

Hondenverzekeringen 

Vergelijk hondenverzekeringen

Komt je hond toch te dicht in de buurt bij een everzwijn en zet deze de aanval in? Voorkom kosten en overweeg een goede hondenverzekering. Weet je niet welke verzekering het beste bij jouw situatie past? Vergelijk hondenverzekeringen.

Hondenverzekering ja of nee

Weet je nog niet of je een hondenverzekering wilt afsluiten? Bekijk onze blog ‘hondenverzekering ja of nee‘ om de nadelen en voordelen van een dierenverzekering te achterhalen.

Goede hondenverzekering afsluiten

Ben je net als vele anderen al overtuigd van de voordelen? Sluit een goede hondenverzekering af

Bereken gratis je premie

Honden spullen kopen

Waarom kwispelen honden?

Waarom kwispelen honden? En is mijn hond blij als hij kwispelt? Dit zijn vragen die

Heb je een hond of ben je van plan een hond aan te schaffen en

Het weer in Nederland is op zijn zachts gezegd nogal onvoorspelbaar. Vooral in de maanden

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips, deals en informatie over onze diensten.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu