Dierenverzekeringen    Hondenwebshop     Hondenvakanties     Honden blog   

Wat te doen met je hond als het regent: dé 6 activiteiten

wat te doen met je hond als het regent
Anita
Anita

Doggy Time

Het weer in Nederland is op zijn zachts gezegd nogal onvoorspelbaar. Vooral in de maanden februari en maart kan het hele dagen regenen. Wij mensen zijn niet de enige die niet van regen houden. Houd jouw hond ervan om buiten te zijn in de regen, of keert die zich direct weer om? Wat te doen met je hond als het regent en je hond (te veel) energie heeft? Wij hebben 6 activiteiten voor jou op een rijtje gezet:

1. Spelen met je hond

Spelen met je hond, je doet het vaak zonder erbij na te denken. Wist je dat het ook veel voordelen heeft? Een hond die speelt kan zijn energie kwijt, verveelt zich minder snel en houdt zijn lichaam op conditie. Maar dat is niet alles. Het belangrijkste is dat jullie er ook een betere band door krijgen. Tijdens het spelen leert de hond sociale vaardigheden, leert hij de regels van het huis en leren jullie elkaar beter kennen. Een spel dient dus niet alleen om energie te lozen. Sterker nog, een spel is in vrijwel alle gevallen een fijne beloning voor het trainen, een goede afleiding en het winnen van vertrouwen. Speel daarom regelmatig met je honden. Vooral een pup heeft dit nodig. Wat zijn leuke dingen om met je hond te doen als het regent? Denk hierbij aan apporteren, touwtrekken, stoeien, verstoppertje en nog veel meer. Tip: zorg voor genoeg snoepjes!

2. KONG hondenspeelgoed

Zorg ervoor dat je hond naast fysieke energie ook mentaal zijn energie kwijt kan. De Kong-speelgoed behoort tot de liefhebbers voor veel honden. De KONG speeltjes zijn een mentaal uitdagende traktatiepuzzel en honden vinden het geweldig! Je kunt de uitdaging zo moeilijk maken als je wilt voor jouw hond.

3. Trucjes leren

Leer je hond nieuwe trucjes of herhaal trucjes die hij al heeft geleerd, maar niet meer veel gebruikt. Je hond trucjes leren vergt veel energie en geduld. Blijf daarom altijd positief en geef je hond de ruimte om te leren. Begin daarom makkelijk en werk stapsgewijs. Tip: zorg voor genoeg snoepjes en geef je hond na iedere (kleine) voortgang al een snoepje. Zo weet hij waarvoor je hem beloond. Een Clicker of een beloningstasje kan je hierbij helpen om te focussen.

4. Denkspelletjes

Een andere manier om mentale energie kwijt te raken is door middel van denkspelletjes. Gebruik bijvoorbeeld een Trixie Snack Tuimel-Ei. Deze “ei” heeft aan één kant een speciale opening voor een snack. Door te spelen met de bal, rollen de snoepjes / snacks uit de bal. Ideaal speelgoed dat mentale uitdaging stimuleert en verveling tegengaat als het regent!

5. Verzorging

Als het regent is het een mooi moment om je hond wat extra verzorging te geven. Knip zijn nagels, doe je hond lekker in bad en geef een massage voor wat extra ontspanning. Ook honden houden van deze luxe verwennerij! Tip: Heeft je hond gewenst gedrag vertoont, beloon hem dan met wat lekkers. 

6. Ga toch naar buiten

Heeft je hond veel fysieke energie, probeer om dan toch naar buiten te gaan, ook al regent het. Ook buiten zijn er genoeg leuke dingen om te doen met je hond; zo raakt je hond het best zijn energie kwijt. Trek je regenjas en een paar regenlaarzen aan en ga naar buiten. Let er zeker bij een glad wegdek op dat je hond zichzelf niet bezeerd. Heb je een pup of een kwetsbare hond, bekijk wat voor jou werkt: wel of geen hondenverzekering? Je hond wel even afdrogen om een nat huis te voorkomen. Tip: leg een handdoek binnen bij de voordeur ;-). 

Bekijk hondenverzekering

Heb je een hond of ben je van plan een hond aan te schaffen en

Het weer in Nederland kan soms enorm zonnig en heet worden, we hebben dit jaar

Ga je op vakantie met je hond? Check de regels van het land waar je naar

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips, deals en informatie over onze diensten.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu