Anita | Doggy Time

Dé 6 activiteiten die je met je hond kunt doen als het regent

Het weer in Nederland is op zijn zachts gezegd nogal onvoorspelbaar. Vooral in de maand februari kan het hele dagen regenen. Wij mensen zijn niet de enige die niet van regen houden. Houd jouw hond ervan om buiten te zijn in de regen, of keert die zich direct weer om? Wat doe je als het regent en je hond (te veel) energie heeft? Wat jij kunt doen met je hond als het regent? 
Wij hebben 6 activiteiten voor jou op een rijtje gezet:

 

1. Spelen met je hond
Spelen met je hond, je doet het vaak zonder erbij na te denken. Wist je dat het ook veel voordelen heeft?
Een hond die speelt kan zijn energie kwijt, verveelt zich minder snel en houdt zijn lichaam op conditie. Maar dat is niet alles. Het belangrijkste is dat jullie er ook een betere band door krijgen. 
Tijdens het spelen leert de hond sociale vaardigheden, leert hij de regels van het huis en leren jullie elkaar beter kennen. Een spel dient dus niet alleen om energie te lozen. Sterker nog, een spel is in vrijwel alle gevallen een fijne beloning voor het trainen, een goede afleiding en het winnen van vertrouwen. Speel daarom regelmatig met je honden. Vooral een pup heeft dit nodig. Wat je kunt doen om te spelen? Denk hierbij aan apporteren, touwtrekken, stoeien, verstoppertje en nog veel meer. Tip: zorg voor genoeg snoepjes! 

2. Vul een Kong
Zorg ervoor dat je hond naast fysieke energie ook mentaal zijn energie kwijt kan. De Kong-speelgoed behoort tot de liefhebbers voor veel honden. Niet alleen kunnen ze er lekker op kauwen, ook kunnen ze heerlijk smullen van de pasta. 
Let er wel op dat je het goede formaat koopt. Is jouw hond niet de jongste meer of heb je een hele harde kauwer? De Kongs zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn speciale Kongs voor seniors en voor de zware kauwers. Tip: honden zijn gek op pindakaas-pasta!

3. Denkspelletjes
Een andere manier om mentale energie kwijt te raken is door middel van denkspelletjes. Verstop favoriete snoepjes in een eierdoos of verstop ze door heel het huis en laat je hond hiernaar op zoek gaan. Ook favoriete speeltjes verstoppen houdt je hond bezig. Tip: v
oeg er ook wat moeilijkere plekken aan toe, zodat je hond wat langer bezig is om ze allemaal te zoeken. 

4. Trucjes leren
Leer je hond nieuwe trucjes of herhaal trucjes die hij al heeft geleerd, maar niet meer veel gebruikt. Je hond trucjes leren vergt veel energie en geduld. Blijf daarom altijd positief en geef je hond de ruimte om te leren. Begin daarom makkelijk en werk stapsgewijs. Tip: zorg voor genoeg snoepjes en geef je hond na iedere (kleine) voortgang al een snoepje. Zo weet hij waarvoor je hem beloond. Een beloningstasje kan je hierbij helpen om te focussen. 

5. Verzorging
Als het regent is het een mooi moment om je hond wat extra verzorging te geven. Knip zijn nagels, doe je hond lekker in bad en geef een massage voor wat extra ontspanning. Ook honden houden van deze luxe verwennerij! Tip: Heeft je hond gewenst gedrag vertoont, beloon hem dan met wat lekkers.

6. Ga toch naar buiten
Heeft je hond veel fysieke energie, probeer om dan toch naar buiten te gaan. Zo raakt je hond het best zijn energie kwijt. Trek je regenjas en een paar regenlaarzen aan en ga naar buiten. Je hond wel even afdrogen om een nat huis te voorkomen. Tip: leg een handdoek binnen bij de voordeur ;-). 

Wie gun jij deze activiteiten?

WhatsApp
Telegram
Facebook
LinkedIn
Email

Anderen bekeken ook:

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips en deals. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu