Wat te doen met je hond als het regent: dé 6 activiteiten

wat te doen met je hond als het regent
Anita
Anita

Doggy Time

Het weer in Nederland is op zijn zachts gezegd nogal onvoorspelbaar. Vooral in de maanden februari en maart kan het hele dagen regenen. Wij mensen zijn niet de enige die niet van regen houden. Houd jouw hond ervan om buiten te zijn in de regen, of keert die zich direct weer om? Wat te doen met je hond als het regent en je hond (te veel) energie heeft? Wij hebben 6 activiteiten voor jou op een rijtje gezet:

1. Spelen met je hond

Spelen met je hond, je doet het vaak zonder erbij na te denken. Wist je dat het ook veel voordelen heeft? Een hond die speelt kan zijn energie kwijt, verveelt zich minder snel en houdt zijn lichaam op conditie. Maar dat is niet alles. Het belangrijkste is dat jullie er ook een betere band door krijgen. Tijdens het spelen leert de hond sociale vaardigheden, leert hij de regels van het huis en leren jullie elkaar beter kennen. Een spel dient dus niet alleen om energie te lozen. Sterker nog, een spel is in vrijwel alle gevallen een fijne beloning voor het trainen, een goede afleiding en het winnen van vertrouwen. Speel daarom regelmatig met je honden. Vooral een pup heeft dit nodig. Wat zijn leuke dingen om met je hond te doen als het regent? Denk hierbij aan apporteren, touwtrekken, stoeien, verstoppertje en nog veel meer. Tip: zorg voor genoeg snoepjes! 

2. Hide ‘N Treat

Zorg ervoor dat je hond naast fysieke energie ook mentaal zijn energie kwijt kan. De Kong-speelgoed behoort tot de liefhebbers voor veel honden. Zeker de KONG Ballistic Hide ‘N Treat is een duurzame twee-in-een knuffel. Dit speeltje is een mentaal uitdagende traktatiepuzzel en een ophaalspeeltje in één: honden vinden het geweldig! De KONG Ballistic Hide ’N Treat is ontworpen met sterke zakken en niet-schurende Velcro®-behuizingen om lekkernijen in te verbergen. Je kunt de uitdaging zo moeilijk maken als je wilt voor jouw hond. Open de zakken helemaal voor een makkelijke of snelle uitdaging en verklein de openingen om de moeilijkheidsgraad én de tijd dat je hond bezig is te verhogen. Sluit je de zakken volledig, dan heb je een ophaalspeeltje in balvorm. 

3. Trucjes leren

Leer je hond nieuwe trucjes of herhaal trucjes die hij al heeft geleerd, maar niet meer veel gebruikt. Je hond trucjes leren vergt veel energie en geduld. Blijf daarom altijd positief en geef je hond de ruimte om te leren. Begin daarom makkelijk en werk stapsgewijs. Tip: zorg voor genoeg snoepjes en geef je hond na iedere (kleine) voortgang al een snoepje. Zo weet hij waarvoor je hem beloond. Een Clicker of een beloningstasje kan je hierbij helpen om te focussen.

4. Denkspelletjes

Een andere manier om mentale energie kwijt te raken is door middel van denkspelletjes. Gebruik bijvoorbeeld een Bentoball. Deze bal heeft aan één kant een speciale opening voor een snack en aan de andere zijde een opening waar je het voer in kan doen. Door te spelen met de bal, rollen de snoepjes / snacks uit de bal. Ideaal speelgoed dat mentale uitdaging stimuleert en verveling tegengaat als het regent!

5. Verzorging

Als het regent is het een mooi moment om je hond wat extra verzorging te geven. Knip zijn nagels, doe je hond lekker in bad en geef een massage voor wat extra ontspanning. Ook honden houden van deze luxe verwennerij! Tip: Heeft je hond gewenst gedrag vertoont, beloon hem dan met wat lekkers. 

6. Ga toch naar buiten

Heeft je hond veel fysieke energie, probeer om dan toch naar buiten te gaan. Zo raakt je hond het best zijn energie kwijt. Trek je regenjas en een paar regenlaarzen aan en ga naar buiten. Let er zeker bij een glad wegdek op dat je hond zichzelf niet bezeerd. Heb je een pup of een kwetsbare hond, overweeg dan een hondenverzekering. Je hond wel even afdrogen om een nat huis te voorkomen. Tip: leg een handdoek binnen bij de voordeur ;-). 

Doggy Time Webwinkel

Wil je nog meer inspiratie opdoen op je vraag ‘Wat te doen met je hond als het regent’ of ben je op zoek naar leuke dingen om te doen met je hond? Neem een kijkje in onze Doggy Time Webwinkel.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on email
Share on telegram

Heb je een hond of ben je van plan een hond aan te schaffen en

Deze week wordt het zonnig en heet. Wij mensen vinden het vaak heerlijk als het

Ga je op vakantie met je hond? Check de regels van het land waar je naar

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips en deals. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu