Wel of geen hondenverzekering afsluiten?

Vrouw houdt Franse Bulldog vast na besluit wel of geen hondenverzekering
Anita
Anita

Doggy Time

Heb je een hond of ben je van plan een hond aan te schaffen en stel je jezelf de vraag of je wel of geen hondenverzekering moet afsluiten? Wij helpen je graag bij het maken van je keuze. In deze blog lees je waarom een hondenverzekering wordt afgesloten, wat de voor en nadelen zijn en wat dit voor jou kan betekenen.

Wel of geen hondenverzekering?

Als eigenaar wil je altijd het beste voor je hond. Krijgt je hond een ongeluk of wordt hij of zij plotseling ziek, dan is een bezoekje aan de dierenarts zo gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een (snelle) check, onderzoek of operatie voor een verwonding, bijtwond of botbreuk tijdens het spelen of een aanrijding. Neem je je hond wel eens mee naar het bos of een losloopveld voor honden, denk dan ook aan het eten van iets raars of zelfs giftigs. Met kinderen kun je denken aan rondgeslingerd speelgoed en chocola. Heeft je hond chocola gegeten of vermoed je dit? Neem dan direct contact op met de dierenarts, dit is dodelijk voor honden! Een verzekering voor je hond kan je helpen, maar of je wel of geen hondenverzekering wilt of ‘moet’ aanschaffen hangt af van jouw situatie en wensen.

Aanschaf puppy

Heb je of neem je een puppy, zorg ervoor dat je zijn inentingen bij de dierenarts altijd op tijd geeft. Zorg er ook voor dat je de ontwormingskuur op tijd geeft. Veel mensen kiezen ervoor om de hond te laten steriliseren (teef) of castreren (reu). Ook dit zijn kosten waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een puppy. 

Kosten bij de dierenarts, wel of geen hondenverzekering?

Een bezoek aan de dierenarts kan hoge kosten met zich meebrengen. Dierenartsen hebben grote verschillen in tarieven voor de consulten en behandelingen. Het gemiddelde tarief voor één consult in Nederland bedraagt ca. € 35,-. Voor de periodieke inentingen betaal je voor je hond ca. € 50,-. Wil je je hond laten steriliseren of castreren, denk dan aan een bedrag tussen € 150 en € 300, afhankelijk van de grootte en het gewicht van je hond. 

Hondenverzekeringen 

Naast de bovengenoemde voorbeelden kun je ook te maken krijgen met het gebit, medische noodzakelijke ziektekosten (in het buitenland), een MRI-scan, advertenties bij vermissing of een ernstige ziekte (tumor medicatie, chemotherapie, bestraling, bloedonderzoek of chirurgische ingrepen/opname), tot een overlijden aan toe: een crematie of het moeten laten inslapen van je trouwe viervoeter.

Niet iedereen is in staat om plotseling de kosten bij de dierenarts te moeten dekken. Omdat de kosten hoog op kunnen lopen blijft het de vraag of je dit ook zou willen. Een hondenverzekering kan hierbij een goede uitkomst zijn. Twijfel je nog steeds of je wel of geen hondenverzekering moet afsluiten? We hebben de nadelen en voordelen voor je opgesomd. 

Hondenverzekering: ja of nee

Nadelen dierenverzekering

  • Heb je al een oudere hond en verwacht je geen hoge kosten meer, dan is een verzekering voor je huisdier mogelijk minder aantrekkelijk (tenzij hij/zij nog steeds vaak ziek wordt). 
  • Net zoals bij jezelf betaal je een maandelijkse premie, waarvan je niet zeker bent of je er gebruik van zult maken. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar niet altijd bij iedereen. 
  • Niet alle kosten zijn meeverzekerd, raadpleeg hiervoor altijd de polisvoorwaarden.

Voordelen dierenverzekering

  • De (onverwachte) kosten voor de medische zorg van je hond is (deels) afgedekt: de uitgaven kunnen hoog oplopen bij een ziekte of operatie. Ook met een jonge hond bezoek je regelmatig de dierenarts. Afhankelijk van het pakket dat je neemt ben je hiervoor verzekerd.
  • Je krijgt geen onverwachte kosten en je weet waar je aan toe bent: je betaalt een maandelijks bedrag zodat je geen omkijken hebt naar hoge rekeningen die je plotseling in één keer moet voldoen. 
  • Je bepaalt in jouw situatie hoe je zelf bent verzekerd: voor welk bedrag en tegen welk bedrag.
  • Het wel of niet verzekeren van je hond ligt volledig in je eigen hand. Check een eventuele premie voor jouw hond vrijblijvend: laat jezelf informeren en adviseren over welk pakket het best bij jou past en denk er rustig over na. Een antwoord op ‘wel of geen hondenverzekering’ kun jij het beste voor jezelf invullen!

Doggy Time Webwinkel

Op zoek naar honden producten? Neem een kijkje in onze Doggy Time Webwinkel

Wat kost een hond?

Ben je van plan om een hond te kopen en ben je benieuwd naar alle kosten waar je rekening mee moet houden? Lees het in onze blog: wat kost een hond?

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on email
Share on telegram

Ben je van plan om een puppy of volwassen hond te kopen, of een hond

Ga je op vakantie met je hond? Check de regels van het land waar je naar

De herfst is weer in volle gang. De paddenstoelen schieten uit de grond en de

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips en deals. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu