Dierenverzekeringen    Hondenwebshop     Hondenvakanties     Honden blog   

Wel of geen hondenverzekering nemen?

Vrouw houdt Franse Bulldog vast na besluit wel of geen hondenverzekering
Anita
Anita

Doggy Time

Heb je een hond of ben je van plan een hond aan te schaffen en stel je jezelf de vraag of je wel of geen hondenverzekering moet afsluiten? Wij helpen je graag bij het maken van je keuze. In deze blog lees je waarom een hondenverzekering wordt afgesloten, wat de voor en nadelen zijn van een dierenverzekering en wat dit voor jou kan betekenen.

Wel of geen hondenverzekering?

Als eigenaar wil je altijd het beste voor je hond. Krijgt je hond een ongeluk of wordt hij of zij plotseling ziek, dan is een bezoekje aan de dierenarts zo gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een (snelle) check, onderzoek of operatie voor een verwonding, bijtwond of botbreuk tijdens het spelen of een aanrijding. Neem je je hond wel eens mee naar het bos of een losloopveld voor honden, denk dan ook aan het eten van iets raars of zelfs giftigs. Met kinderen kun je denken aan rondgeslingerd speelgoed en chocola. Heeft je hond chocola gegeten of vermoed je dit? Neem dan direct contact op met de dierenarts, dit is dodelijk voor honden! Een verzekering voor je hond kan je helpen, maar of je wel of geen hondenverzekering wilt of ‘moet’ aanschaffen hangt af van jouw situatie en wensen. Ben je al overtuigd? Ga naar hondenverzekering afsluiten.

Aanschaf puppy

Heb je of neem je een puppy, zorg ervoor dat je zijn inentingen bij de dierenarts altijd op tijd geeft. Zorg er ook voor dat je de ontwormingskuur op tijd geeft. Veel mensen kiezen ervoor om de hond te laten steriliseren (teef) of castreren (reu). Ook dit zijn kosten waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een puppy. 

Kosten bij de dierenarts, wel of geen hondenverzekering?

Een bezoek aan de dierenarts kan hoge kosten met zich meebrengen. Dierenartsen hebben grote verschillen in tarieven voor de consulten en behandelingen. Het gemiddelde tarief voor één consult in Nederland bedraagt ca. € 35,-. Voor de periodieke inentingen betaal je voor je hond ca. € 50,-. Wil je je hond laten steriliseren of castreren, denk dan aan een bedrag tussen € 150 en € 300, afhankelijk van de grootte en het gewicht van je hond. 

Hondenverzekeringen 

Naast de bovengenoemde voorbeelden kun je ook te maken krijgen met het gebit, medische noodzakelijke ziektekosten (in het buitenland), een MRI-scan, advertenties bij vermissing of een ernstige ziekte (tumor medicatie, chemotherapie, bestraling, bloedonderzoek of chirurgische ingrepen/opname), tot een overlijden aan toe: een crematie of het moeten laten inslapen van je trouwe viervoeter.

Niet iedereen is in staat om plotseling de kosten bij de dierenarts te moeten dekken. Omdat de kosten hoog op kunnen lopen blijft het de vraag of je dit ook zou willen. Een hondenverzekering kan hierbij een goede uitkomst zijn. Wil je een hondenverzekering afsluiten? Ga direct naar hondenverzekering afsluiten. Twijfel je nog steeds of je wel of geen hondenverzekering moet afsluiten? We hebben de nadelen en voordelen voor je opgesomd. 

Bekijk PetSecur verzekering

Hondenverzekering: ja of nee

Nadelen dierenverzekering

  • Heb je al een oudere hond en verwacht je geen hoge kosten meer, dan is een verzekering voor je huisdier mogelijk minder aantrekkelijk (tenzij hij/zij nog steeds vaak ziek wordt). 
  • Net zoals bij jezelf betaal je een maandelijkse premie, waarvan je niet zeker bent of je er gebruik van zult maken. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar niet altijd bij iedereen. 
  • Niet alle kosten zijn meeverzekerd, raadpleeg hiervoor altijd de polisvoorwaarden.

Voordelen dierenverzekering

  • De (onverwachte) kosten voor de medische zorg van je hond is (deels) afgedekt: de uitgaven kunnen hoog oplopen bij een ziekte of operatie. Ook met een jonge hond bezoek je regelmatig de dierenarts. Afhankelijk van het pakket dat je neemt ben je hiervoor verzekerd.
  • Je krijgt geen onverwachte kosten en je weet waar je aan toe bent: je betaalt een maandelijks bedrag zodat je geen omkijken hebt naar hoge rekeningen die je plotseling in één keer moet voldoen. 
  • Je bepaalt in jouw situatie hoe je zelf bent verzekerd: voor welk bedrag en tegen welk bedrag.
  • Het wel of niet verzekeren van je hond ligt volledig in je eigen hand. Check een eventuele premie voor jouw hond vrijblijvend: laat jezelf informeren en adviseren over welk pakket het best bij jou past en denk er rustig over na. Een antwoord op ‘wel of geen hondenverzekering’ kun jij het beste voor jezelf invullen. 

Bekijk Figo

Hondenverzekeringen vergelijken

Je kent nu de voordelen en nadelen van een dierenverzekering. Weet je al of je wel of geen hondenverzekering wilt afsluiten? Wij hebben meer informatie over de hondenverzekeringen voor je verzameld en deze in een uitgebreide en vernieuwde overzicht bij elkaar gezet zodat je alle dekkingen gemakkelijk en snel kunt vergelijken. Ga verder via hondenverzekering vergelijken en bekijk vanaf hier ook eens vrijblijvend hun websites. Je kunt de dierenverzekeringen vinden via onze hondenverzekeringen vergelijkingspagina en vanuit daar verder klikken.

Bekijk Dierenverzekering

Een van de leukste momenten van een ouder of kind: een puppy in huis! Heb

Je bent op zoek naar een dierenverzekering en je wil gewoon een goede hondenverzekering afsluiten

De hond wordt niet voor niets de trouwe viervoeter van de mens genoemd. Huisdieren behoren

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips, deals en informatie over onze diensten.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu