Dierenverzekeringen    Hondenwebshop     Hondenvakanties     Honden blog   

Hondenverzekeringen vergelijken​

Hondenverzekeringen vergelijken: kies de verzekering die bij jou past
Dit overzicht is actueel en geüpdatet in 2023.

Selecteer minimaal 2 hondenverzekeringen en klik op Filter om ze met elkaar te vergelijken.
Swype naar rechts/links voor alle hondenverzekeringen ➡️

Dekking
 • Medisch onderzoek / Diagnostiek
 • Geneesmiddelen
 • Operaties
 • Opname en verblijf dierenkliniek
 • Behandeling aan heup/elleboog
 • Castratie en/of Sterilisatie
 • Consulten
 • Eigen risico
 • Max. vergoeding per jaar

Controleer altijd de website van de verzekeraar. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit overzicht.
Bekijk uitgebreid overzicht met verzekering dekkingen.

Hondenverzekeringen vergelijken en afsluiten

Het vinden van de juiste hondenverzekering kan een lastige keuze zijn. Om je zo goed mogelijk te helpen en het je zo makkelijk mogelijk te maken, leggen wij je hier uit hoe je hondenverzekeringen kunt vergelijken, waar je uit kunt kiezen en waar je op moet letten bij het afsluiten van een dierenverzekering. In het handige overzicht hierboven kun jij eenvoudig onze hondenverzekeringen vergelijken. Check welke dierenverzekering bij jouw situatie en wensen past en bereken je premie vrijblijvend bij een van onze partners.

Vergelijk en kies jouw beste dierenverzekering in 2023

Hondenverzekering
 • De hoogste uitkering van Nederland
 • Direct verzekerd, zonder wachttijd
 • Preventieve zorg gratis meeverzekerd
Hondenverzekering
 • Alle rassen en kruisingen welkom
 • Vrije keuze van dierenarts
 • Castratie, sterilisatie, heup- en elleboogdekking
Hondenverzekering
 • Binnen 5 werkdagen uitgekeerd
 • Vrije keuze van dierenarts
 • Uitgebreide vergoeding voor alle rassen
Hondenverzekering
 • Zelf je eigen dierenarts kiezen
 • Voor alle hondenrassen
 • Meeste medicijnen in dekking
Hondenverzekering
 • Uitgebreide dekking
 • Scherpe premie voor rasdieren
 • Dagelijks opzegbaar
Hondenverzekering
 • Verzekerd bij ongevallen
 • Eigen bijdrage altijd 20%
 • Verzekerd bij ziektes en aandoeningen
Hondenverzekering
 • De Jaarbeloning: geld teruggave
 • Medische kosten tot € 6.000
 • Dagelijks opzegbaar

Basisverzekering hond dekking

De basisdekking voor een hondenverzekering verschilt per verzekeraar en per pakket. Het is aangeraden om hondenverzekeringen te vergelijken.

Waarom zou je je hond verzekeren?

Een van de voordelen van het afsluiten van een hondenverzekering is dat de (onverwachte) torenhoge kosten voor de medische noodzorg kan worden afgedekt. Stel dat wij mensen in Nederland ieder bezoek aan de huisarts zelf volledig moesten dekken? Tot hoeveel en waarvoor bepaal jij helemaal zelf afhankelijk van het pakket dat je neemt bij een hondenverzekeraar. Dankzij de verzekering voor honden heb je een maandelijkse premie waarvoor je jezelf verzekert tegen (plotselinge) kosten, zodat je hier geen omkijken naar hebt. Zo kun je altijd met gerust naar de dierenarts voor een sterilisatie/castratie, periodieke inentingen, onderzoeken en/of operaties. Ook wanneer je hond geneesmiddelen voor een langere periode moet krijgen, bijvoorbeeld vanwege aandoeningen, dan heb jij geen omkijken naar de kosten. Een verzekering voor honden is hierbij een goede uitkomst.

Wat kost een hondenverzekering?

De kosten van een hondenverzekering hangt af van een aantal factoren. Hieronder is kort opgesomd welke factoren dit zijn:
 1. Verzekerd bedrag voor de hondenverzekering Het bedrag waarvoor je je wilt verzekeren.
 2. Eigen risico van de verzekering De hoogte van je eigen risico.
 3. Geslacht (reu / teef) Bij honden is geslacht een van de factoren waarnaar wordt gekeken bij de premie voor een hondenverzekering.
 4. Leeftijd Gaat het om een puppy, een jonge hond of om ‘een oudje’? Oudere honden kunnen sneller of vaker ziek worden, ook kunnen spieren (denk hierbij aan heup- en ellebogen) sneller slijten. Bij sommige huisdieren verzekeringen is het zelfs helemaal niet mogelijk om oude honden te verzekeren.
 5. Hondenras Het ras heeft een invloed op de premie, de een is makkelijker te behandelen dan de ander. Ook worden sommige honden uitgesloten bij verschillende verzekeringen, of gelden er niet dezelfde voorwaarden/dekking. Controleer hiervoor altijd de polisvoorwaarden.
 6. Gewicht Het gewicht van de hond speelt een rol, omdat een grotere/zwaardere hond eerder iets kan oplopen dan een kleinere/lichtere hond.

Hondenverzekeringen vergelijken: waar moet je op letten?

Bij het vergelijken en afsluiten van een hondenverzekering komt het een en ander kijken. In feite zijn er 3 dingen waar je naar moet kijken. Wij hebben deze voor je opgesomd:

 1. Premie hondenverzekeringen
  De premie is opgebouwd vanuit je eigen behoefte en wensen en kan daarom veel verschillen hebben met anderen. Afhankelijk van de leeftijd van je hond, het ras, geslacht en zelfs het gewicht wordt er een premie berekend voor de basisverzekering. Ook je keuze voor de aanvullende verzekeringen en hoogte van je dekking en eigen risico beïnvloedt je premie.

 2. Dekking hondenverzekeringen
  Wanneer mensen hondenverzekeringen vergelijken is het noodzaak om goed na te gaan waar wensen en behoeften liggen: kijk goed wat jij wenst en of deze behandelingen worden vergoed vanuit de verzekering. Controleer altijd wat het (maximaal) uitgekeerde bedrag hiervoor is. Kies vooral wat jij belangrijk vindt in jouw situatie. Sommige verzekeraars sluiten bepaalde operaties bij verschillende hondenrassen uit, bijvoorbeeld bij rassen die bekend staan om een verhoogde kans op aandoeningen. De meeste hondenverzekeringen hebben ook aanvullende verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan de castratie of sterilisatie van je hond, bij sommige verzekeraars valt dit onder een aanvullende huisdierenverzekering.

 3. Eigen risico hondenverzekeringen
  De hoogte van de eigen risico en de manier hoe dit wordt gehanteerd verschilt per verzekeraar. Zo kan het zijn dat je een vast bedrag betaalt per behandeling of dat je een bepaalde percentage over de behandelingen moet voldoen. Bij de ene verzekeraar betaal je bijvoorbeeld een standaard tarief van 60,- per behandeling en bij de andere verzekeraar betaal je bijvoorbeeld 20% van alle behandelingen zelf.

Wat er precies wordt gedekt staat beschreven in de polisvoorwaarden. Ga je hondenverzekeringen vergelijken of wil je direct een hondenverzekering afsluiten? Vergeet nooit de polisvoorwaarden na te kijken voordat je een hondenverzekering gaat afsluiten.

Aanvullende huisdierenverzekering

Wil je toch meer zekerheid of wil je je op een aantal medische ingrepen verzekeren? Voor een (kleine) meerprijs op je maandelijkse premie kun je een aanvullende huisdierenverzekering afsluiten. Iedere hondenverzekeraar heeft een aantal (extra) modules waar je uit kunt kiezen bovenop de basisverzekering voor je hond. Denk hierbij aan alternatieve therapieën, crematie, op reis (medische noodzakelijke ziektekosten in het buitenland), castratie bij reuen/sterilisatie bij teefjes. Ook chemotherapie wordt niet standaard bij alle huisdierenverzekeraars vergoed. Een aanvullende verzekering is in de meeste gevallen aan/uit te zetten, check dit altijd na en neem de aanvullende verzekeringen door.

Veelgestelde vragen over hondenverzekeringen

Voor een hondenverzekering met sterilisatie of castratie kun je terecht bij de volgende huisdierenverzekeringen:

Klik naar: PetSecur verzekering
Klik naar: Dierenverzekeringen
Klik naar: Figo Pet hondenverzekering
Klik naar: Aegon hondenverzekering
Klik naar: Hema hondenverzekering

Goed dat je je wilt verzekeren tegen een gescheurde kruisband bij je hond. Een chirurgische ingreep kan namelijk hoog in de papieren lopen. Dierenverzekeringen heeft dekking voor chirurgische ingrepen inclusief opname in de basisverzekering.

Klik direct naar: Dierenverzekeringen

Lees in de blog “Gescheurde kruisband hond” meer over de symptomen en operatie (kosten) van een hond met afgescheurde kruisbanden.

De prijs van een hondenverzekering hangt af van een aantal factoren: 

 1. Het bedrag waarvoor je je wilt verzekeren
 2. De hoogte van je eigen risico
 3. Het geslacht van je hond
 4. De leeftijd van je hond
 5. Het ras van je hond
 6. Het gewicht van je hond

Hoeveel kost een hondenverzekering? Kies een hondenverzekering die bij jou past en klik voor meer informatie (geheel vrijblijvend). Vergelijk hondenverzekeringen via: hondenverzekering vergelijker.

In vrijwel alle gevallen kun jij je puppy verzekeren en is dit wel zo slim! Je puppy is namelijk erg kwetsbaar en gevoelig voor (ernstige) verwondingen. Ook zul je voor jouw puppy de dierenarts vaker kunnen bezoeken. 

In onze blog ‘puppy verzekering‘ lees je meer over het verzekeren van een pup.

Een goede goedkope hondenverzekering hangt af van jouw wensen, de hoogte van de premie heb je zelf in de hand. 

De hoogte van de premie hangt af van de volgende factoren:

 1. Het bedrag waarvoor je je wilt verzekeren
 2. De hoogte van je eigen risico
 3. Het geslacht van je hond
 4. De leeftijd van je hond
 5. Het ras van je hond
 6. Het gewicht van je hond

In onze handige hondenverzekeringen vergelijkingstool kun je een hondenverzekering vergelijken en de premie berekenen.

Speciaal voor jou hebben wij een overzicht gemaakt met alle hondenverzekeringen bij Doggy Time. Hier vind je alle hondenverzekeringen met dekkingen in de basisverzekering.

Klik naar: alle hondenverzekeringen

Een ziekteverzekering hond is een andere benaming voor een hondenverzekering. Met een relatief laag bedrag per maand (denk aan de torenhoge kosten die je vaak bij de dierenarts kwijt bent), zorg je voor de verzekering van je hond voor (on)verwachte ziektekosten. Met een ziekteverzekering hond is je viervoeter verzekerd voor de zorg die het nodig heeft bij de dierenarts en jij bent verzekerd van een vaste premie per maand. 

De kosten van een chemotherapie voor honden zijn afhankelijk van de grootte van de hond en de soort chemo. Volgens een artikel van het AD zijn de globale kosten van een chirurgische operatie tussen de 1000 en 2000 euro, een chemokuur voor lymfeklierkanker 1500 tot 2000 euro en een bestraling gaat richting 3000 euro. 

Een hondenverzekering met een dekking voor chemotherapie voor een hond is het overwegen waard. In onze vergelijkingstool zie je welke hondenverzekeringen een dekking hebben voor chemotherapie.

Ga direct naar het vergelijkingstool.

Hondenverzekering afsluiten of niet?

Twijfel je om een hondenverzekering af te sluiten? In ons blog ‘Wel of geen hondenverzekering afsluiten?’ vind je de voordelen en nadelen van het afsluiten van een hondenverzekering.

Wij vergelijken de volgende huisdierenverzekeringen.
Klik voor meer informatie.

Of bekijk het overzicht met alle hondenverzekeringen.

Hondenverzekering
 • De hoogste uitkering van Nederland
 • Direct verzekerd, zonder wachttijd
 • Preventieve zorg gratis meeverzekerd
Hondenverzekering
 • Alle rassen en kruisingen welkom
 • Vrije keuze van dierenarts
 • Castratie, sterilisatie, heup- en elleboogdekking
Hondenverzekering
 • Binnen 5 werkdagen uitgekeerd
 • Vrije keuze van dierenarts
 • Uitgebreide vergoeding voor alle rassen
Hondenverzekering
 • Zelf je eigen dierenarts kiezen
 • Voor alle hondenrassen
 • Meeste medicijnen in dekking
Hondenverzekering
 • Uitgebreide dekking
 • Scherpe premie voor rasdieren
 • Dagelijks opzegbaar
Hondenverzekering
 • Verzekerd bij ongevallen
 • Eigen bijdrage altijd 20%
 • Verzekerd bij ziektes en aandoeningen
Hondenverzekering
 • De Jaarbeloning: geld teruggave
 • Medische kosten tot € 6.000
 • Dagelijks opzegbaar

Onafhankelijk

Wij vergelijken hondenverzekeringen onafhankelijk.
We hopen je keuze zo simpel mogelijk te maken.

Betrouwbaar

Alle informatie is afkomstig vanuit de hondenverzekeringen en is bijgewerkt in 2023.

Persoonlijke zorg

Wij werken aan een mooier wereld voor jou en je hond.
Jij beslist en kiest wat bij jouw wensen aansluit.

Sluit menu