Hondenverzekeringen vergelijken

Hondenverzekeringen vergelijken en afsluiten.

Welkom bij de hondenverzekeringen vergelijker van Doggy Time! Hier leggen we je uit waar je op moet letten, hoe je hondenverzekeringen kunt vergelijken en waar je welke hondenverzekering kunt afsluiten. We willen het beste voor alle honden en baasjes en willen het jou zo makkelijk mogelijk maken. Bekijk hieronder onze partners waar jij je verzekering kunt afsluiten. Sluit de beste hondenverzekering af die bij jou past.

PetSecur hondenverzekering

De hoogste uitkering van Nederland
Direct verzekerd, zonder wachttijd
Preventieve zorg gratis meeverzekerd

Dierenverzekering hondenverzekering

Alle rassen en kruisingen welkom
Vrije keuze van dierenarts
Castratie, sterilisatie, heup- en elleboogdekking

Petplan hondenverzekering

Binnen 5 werkdagen uitgekeerd
Uitgebreide vergoeding voor alle rassen
Vrije keuze van dierenarts

Wat kost een hondenverzekering?

De kosten van een hondenverzekering hangt af van een aantal factoren. Hieronder is kort opgesomd welke factoren dit zijn:

 1. Verzekerd bedrag voor de hondenverzekering
  Het bedrag waarvoor je je wilt verzekeren.
 2. Eigen risico van de verzekering
  De hoogte van je eigen risico.
 3. Geslacht (reu / teef)
  Bij honden is geslacht een van de factoren waarnaar wordt gekeken bij de premie voor een hondenverzekering.
 4. Leeftijd
  Gaat het om een puppy, een jonge hond of om ‘een oudje’? Oudere honden kunnen sneller of vaker ziek worden, ook kunnen spieren (denk hierbij aan heup- en ellebogen) sneller slijten. Bij sommige huisdieren verzekeringen is het zelfs helemaal niet mogelijk om oude honden te verzekeren.
 5. Hondenras
  Het ras heeft een invloed op de premie, de een is makkelijker te behandelen dan de ander. Ook worden sommige honden uitgesloten bij verschillende verzekeringen, of gelden er niet dezelfde voorwaarden/dekking. Controleer hiervoor altijd de polisvoorwaarden. 
 6. Gewicht
  Het gewicht van de hond speelt een rol, omdat een grotere/zwaardere hond eerder iets kan oplopen dan een kleinere/lichtere hond.

Waarom zou je je hond verzekeren?

Een van de voordelen van het afsluiten van een hondenverzekering is dat de (onverwachte) torenhoge kosten voor de medische noodzorg kan worden afgedekt. Stel dat wij mensen in Nederland ieder bezoek aan de huisarts zelf volledig moesten dekken? Tot hoeveel en waarvoor bepaal jij helemaal zelf afhankelijk van het pakket dat je neemt bij een hondenverzekeraar. Dankzij de verzekering voor honden heb je een maandelijkse premie waarvoor je jezelf verzekert tegen (plotselinge) kosten, zodat je hier geen omkijken naar hebt. Zo kun je altijd met gerust naar de dierenarts voor een sterilisatie/castratie, periodieke inentingen, onderzoeken en/of operaties. Ook wanneer je hond geneesmiddelen voor een langere periode moet krijgen, bijvoorbeeld vanwege aandoeningen, dan heb jij geen omkijken naar de kosten. Een verzekering voor honden is hierbij een goede uitkomst.

Basisverzekering hond dekking

De basisdekking voor een hondenverzekering verschilt per verzekeraar en per pakket. Het is aangeraden om hondenverzekeringen te vergelijken.

Bij Dierenverzekeringen valt onder de basisverzekering voor honden:

 Heup- en elleboogdekking
Medisch onderzoek / Diagnostiek
Bloedonderzoek
Consulten
Chirurgische ingrepen inclusief opname
Dwang- en Sondevoeding
 Medicijnen
 Medische hulpmiddelen
 Chemotherapie
 Tumor medicatie
 Bestraling en radiotherapie
 Euthanasie 

Wat er precies wordt gedekt staat beschreven in de polisvoorwaarden. Ga je hondenverzekeringen vergelijken of wil je direct een hondenverzekering afsluiten? Vergeet nooit de polisvoorwaarden na te kijken voordat je een hondenverzekering gaat afsluiten.

Hondenverzekeringen vergelijken: waar moet je op letten?

Bij het vergelijken en afsluiten van een hondenverzekering komt het een en ander kijken. In feite zijn er 3 dingen waar je naar moet kijken. Wij hebben deze voor je opgesomd:

 1. Premie
  De premie is opgebouwd vanuit je eigen behoefte en wensen en kan daarom veel verschillen hebben met anderen. Afhankelijk van de leeftijd van je hond, het ras, geslacht en zelfs het gewicht wordt er een premie berekend voor de basisverzekering. Ook je keuze voor de aanvullende verzekeringen en hoogte van je dekking en eigen risico beïnvloedt je premie.
 2. Dekking
  Wanneer mensen hondenverzekeringen vergelijken is het noodzaak om goed na te gaan waar wensen en behoeften liggen: kijk goed wat jij wenst en of deze behandelingen worden vergoed vanuit de verzekering. Controleer altijd wat het (maximaal) uitgekeerde bedrag hiervoor is. Kies vooral wat jij belangrijk vindt in jouw situatie. Sommige verzekeraars sluiten bepaalde operaties bij verschillende hondenrassen uit, bijvoorbeeld bij rassen die bekend staan om een verhoogde kans op aandoeningen. De meeste hondenverzekeringen hebben ook aanvullende verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan de castratie of sterilisatie van je hond, bij sommige verzekeraars valt dit onder een aanvullende huisdierenverzekering.
 3. Eigen risico
  De hoogte van de eigen risico en de manier hoe dit wordt gehanteerd verschilt per verzekeraar. Zo kan het zijn dat je een vast bedrag betaalt per behandeling of dat je een bepaalde percentage over de behandelingen moet voldoen. Bij de ene verzekeraar betaal je bijvoorbeeld een standaard tarief van 60,- per behandeling en bij de andere verzekeraar betaal je bijvoorbeeld 20% van alle behandelingen zelf.

Aanvullende huisdierenverzekering

Wil je toch meer zekerheid of wil je je op een aantal medische ingrepen verzekeren? Voor een (kleine) meerprijs op je maandelijkse premie kun je een aanvullende huisdierenverzekering afsluiten. Iedere hondenverzekeraar heeft een aantal (extra) modules waar je uit kunt kiezen bovenop de basisverzekering voor je hond. Denk hierbij aan alternatieve therapieën, crematie, op reis (medische noodzakelijke ziektekosten in het buitenland), castratie bij reuen/sterilisatie bij teefjes. Ook chemotherapie wordt niet standaard bij alle huisdierenverzekeraars vergoed. Een aanvullende verzekering is in de meeste gevallen aan/uit te zetten, check dit altijd na en neem de aanvullende verzekeringen door.

Hondenverzekering afsluiten of niet?

Twijfel je om een hondenverzekering af te sluiten? In ons blog ‘Wel of geen hondenverzekering afsluiten?’ vind je de voordelen en nadelen van het afsluiten van een hondenverzekering.

Dekking PetSecur Dierenverzekering Petplan
Aandoening heupen/ellebogen
Opname en verblijf dierenkliniek
Castratie / Sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandzorg
Operaties
Rontgenonderzoek
Vaccinaties
Bloedonderzoek
Reisverzekering buitenland
Eigen risico
Max. vergoeding per jaar

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips, deals en informatie over onze diensten.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu