Dierenverzekeringen    Hondenwebshop     Hondenvakanties     Honden blog   

Broodfok herkennen: hier moet je op letten!

Marktplaats puppy bij broodfokker
Anita
Anita

Doggy Time

Sinds de komst van Corona is de vraag naar puppy’s hard gestegen en helaas profiteert de broodfok daar enorm van. Er is zoveel leed in de broodfok, pups worden veel te jong aangeboden, zijn vaak ziek of hebben allerlei kwalen. De ouderdieren leven vaak in erbarmelijke omstandigheden. Ben je van plan om een puppy of oudere hond aan te schaffen? Pas heel goed op waar je een pup koopt. Lees hieronder hoe je broodfok kunt herkennen en niet in de ‘marktplaats puppy’ advertenties trapt.

Broodfok herkennen

Bij het aanschaffen van een hond komt veel kijken. Een van de meest belangrijke beslissingen die je maakt is de hond zelf: welke hond (met karakter) past bij mij en waar schaf ik dit ras aan. Een veelgemaakte fout is helaas nog steeds de bekende ‘marktplaats puppy’. Trap hier niet in! Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we voor je opgesomd waar je op moet letten bij het kopen van een hond bij een fokker:

1. Haal zelf je pup op

Laat je pup nooit bij je thuis afleveren. Een goede fokker (let op: geen broodfokker!) laat je bij hem thuis komen en kijkt welke pup er bij jou past. Hij heeft veel kennis van het ras. Voor een broodfokker maakt het meestal niet uit of je de hond ophaalt of dat de hond wordt afgeleverd.

2. Een goede fokker is geïnteresseerd

Een goede fokker is geïnteresseerd in jouw leefstijl en wil weten waar en in welke omstandigheden de pup terecht komt. Hij geeft jou ook de tijd om er goed over na te denken. Neem zelf ook de tijd om erover na te denken; slaap er een nachtje over (hoe moeilijk de schattige pluizenbol je het ook maakt).

3. Nestjes en hondenrassen

In de broodfok komt het vaak voor dat er meerdere nestjes van meerdere rassen worden aangeboden. 

Bekijk hondenverzekering

4. Is de moederhond aanwezig?

Kijk altijd of de moederhond aanwezig is! Het is belangrijk dat de moederhond aanwezig is bij het nestje. De moederhond zorgt namelijk voor een goede start. Koop je een pup van een nestje, controleer dan de stamboom en vraag altijd naar de moederhond.

5. Paspoort en boekjes

Vraag naar het paspoort en vaccinatieboekje en naar de papieren van de ouderhonden. Veel pups uit de broodfok komen uit het buitenland. 

6. Waar koop je je pup?

Veel pups uit de broodfok worden aangeboden op Martkplaats onder de inmiddels bekende term ‘marktplaats puppy’. Zorg dat je je inleest en een hond aanschaft bij een goede fokker. 

Meer informatie over broodfok herkennen kun je vinden via: House of Animals Broodfokhandel. 

Honden zijn voor altijd

Vraag jezelf altijd af: heb ik straks ook nog tijd voor een pup als de Corona-maatregelen weer versoepelt worden? Ook als het geen schattige pluizenbol meer is? Bekijk de video (helemaal afkijken!):

Wat kost een hond?

Ben je van plan om een hond te kopen en ben je benieuwd naar alle kosten waar je rekening mee moet houden? Lees het in onze blog wat kost een hond‘?

Vergelijk hondenverzekering

Heb je ook al nagedacht over een hondenverzekering? Zeker bij het aanschaffen van een hond bij een broodfokker of via Marktplaats (denk aan de Marktplaats puppy), kan een hondenverzekering je hoge kosten doen voorkomen. Vergelijk hondenverzekering.

Heb je een hond of ben je van plan een hond aan te schaffen en

De hond Golden Retriever is een populaire familiehond dat oorspronkelijk is gefokt voor de jacht

Ben je van plan om een puppy of volwassen hond te kopen, of een hond

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips, deals en informatie over onze diensten.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu