Dierenverzekeringen    Hondenwebshop     Hondenvakanties     Honden blog   

Op vakantie met je hond: 7 tips waar je op moet letten

Franse Bulldog met kop uit raam op vakantie met je hond
Anita
Anita

Doggy Time

Ga je op vakantie met je hond? Check de regels van het land waar je naar toe gaat reizen. Als je met de auto naar het buitenland gaat, controleer dan ook de regels van het land waar je doorheen reist. In sommige landen is het bijvoorbeeld verplicht om je hond een muilkorf te laten dragen. Lees hieronder de 7 tips voor een zorgeloze vakantie met je hond.

1. Hondenvakanties

Op vakantie met je hond kan lastig zijn als je niet waar je heen wilt en/of er honden zijn toegestaan. Bij Doggy Time willen we jou een zo rustig, fijn en leuk mogelijke vakantie kunnen bieden. Daarom werken wij samen met partners op het gebied van hondenvakanties. Via een van onze partners bieden wij je een heerlijke glamping vakantie met je hond aan. Bekijk direct de leukste hondencampings via: Glamping Nederland met hond

Bekijk hondenverzekering

2. Op vakantie met je hond: check voor vertrek!

Voor een reis met je hond naar het buitenland is het slim om je hond te ontvlooien en te ontwormen, ook tegen zandvliegen en hartwormen. In veel landen is het verplicht om je hond in te laten enten tegen rabiës. Onderzoek ook of je hond is toegestaan in het land waar je (door)reist. In Frankrijk zijn bijvoorbeeld Pitbulls en kruisingen met de American Staffordshire Terriër niet toegestaan. Voor sommige andere rassen zoals een Rottweiler zijn strenge voorwaarden gesteld. Controleer of je hond is meegenomen in de ongevallen inzettendenverzekering. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar bij veel verzekeringen is je hond niet automatisch meeverzekerd. Soms kan een hondenverzekering tijdens een vakantie met je hond een uitkomst bieden. Zoek altijd de dichtstbijzijnde dierenarts op bij je vakantieadres en noteer het adres en (spoed)nummer.

3. Wat je heb je nodig voor een hond?

Zorg voor genoeg eten en drinken onderweg (zeker wanneer je een lange reis maakt), maar vergeet ook geen voer voor het vakantieadres. Ze verkopen niet overal dezelfde hondenvoer en zeker op vakantie met je hond kan dit verkeerd in de maag vallen. Het is voor je hond altijd beter dat hij tijdens zijn reis geen andere voeding dan normaal krijgt, omdat hij anders kan reageren op ander soort voedsel. Vergeet ook niet om je hond bezig te houden, zowel fysiek als mentaal. Een lekker snackspeeltje of speelgoed doen wonderen, maar laat je hond ook voldoende rusten, zeker wanneer ze autorijden spannend vinden.

4. Put your seatbelts on..

Laat je hond niet los in de auto, maar zorg voor een kennel of gordel met tuig. Een bench in de auto is niet aan te raden, vanwege veiligheidsrisico’s bij een aanrijding.

€14,50
Op voorraad
Dehuisdiersuper.nl

5. Voorkom wagenziekte

Geef je hond vanaf 6 uur voor vertrek niets te eten om wagenziekte te voorkomen. Zet je hond zo laat mogelijk voor vertrek in de auto.

6. Reis op tijd

Bij warm weer is het is voor je hond prettiger om tijdens de ochtend- en avonduren te rijden. Nog meer ‘hond vakantie regels’ zijn: Pauzeer minimaal elke twee uur voor jezelf en je hond. Laat hem een stukje lopen om zijn behoefte te doen en geef je hond genoeg te drinken. Bescherm je hond tegen uitdroging.

7. Zet je airco niet te laag

Veel honden vinden het leuk om uit het raam te hangen met hun kop. Dit vergroot echter de kans op oor- en oogontstekingen en kleine hondjes zouden uit de auto kunnen springen. Gebruik de airco, maar bepaal de juiste temperatuur. Het is logisch dat wij mensen de airco zo laag mogelijk zetten bij warm weer, maar dit is niet altijd verstandig; zeker op vakantie met de hond. Het advies is om de airco niet onder de 20 graden te zetten. Zet je je airco lager, dan riskeer je dat onderdelen gaan bevriezen. De temperatuur moet natuurlijk aanvoelen en het verschil mag niet te groot zijn met de buitenlucht. Let op! Laat je hond nooit alleen in de auto. De temperatuur in de auto stijgt snel. 

Verzekering voor je hond

Op zoek naar een goede verzekering voor je hond? Check voor vertrek welke hondenverzekering bij jou past via: vergelijk hondenverzekering

Leuke hondenspullen

Met deze tips kun je heerlijk en veilig op vakantie met je hond. Zoek je nog leuke hondenspullen voor onderweg naar je vakantiebestemming of voor op het verblijf, bekijk hieronder een aantal producten!

Heb je een hond of ben je van plan een hond aan te schaffen en

Het weer in Nederland kan soms enorm zonnig en heet worden, we hebben dit jaar

Het weer in Nederland is op zijn zachts gezegd nogal onvoorspelbaar. Vooral in de maanden

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips, deals en informatie over onze diensten.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu