Anita | Doggy Time

Zes tips voor een zorgeloze vakantie met je hond

Ga je op vakantie met je hond? Check de regels van het land waar je naar toe gaat reizen. Als je met de auto naar het buitenland gaat, controleer dan ook de regels van het land waar je doorheen reist. In sommige landen is het bijvoorbeeld verplicht om je hond een muilkorf te laten dragen. Lees hieronder de 6 tips voor een zorgeloze vakantie met je hond. Wil je er zeker van zijn dat je niets vergeet? Controleer of je alles mee hebt en download de gratis inpaklijst.

1. Check voor vertrek

Voor vertrek naar het buitenland is het slim om je hond te ontvlooien en te ontwormen, ook tegen zandvliegen en hartwormen. In veel landen is het verplicht om je hond in te laten enten tegen rabiës. Onderzoek ook of je hond is toegestaan in het land waar je (door)reist. In Frankrijk zijn bijvoorbeeld Pitbulls en kruisingen met de American Staffordshire Terrier niet toegestaan. Voor sommige andere rassen zoals een Rottweiler zijn strenge voorwaarden gesteld. Controleer of je hond is meegenomen in de ongevallen inzettendenverzekering. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar bij veel verzekeringen is je hond niet meeverzekerd. Zoek de dichtstbijzijnde dierenarts op bij je vakantieadres en noteer het adres en (spoed)nummer.

2. Zorg voor eten en drinken tijdens je vakantie

Zorg voor eten en drinken onderweg, zeker wanneer je een lange reis maakt. Let erop dat ze niet overal hondenvoer voor jouw hond verkopen tijdens je vakantie met je hond. Het is voor je hond altijd beter om tijdens zijn reis geen andere voeding dan normaal krijgt, omdat hij anders kan reageren op ander soort voedsel. 

3. Put your seatbelts on..

Laat je hond niet los in de auto, maar zorg voor een kennel of gordel met tuig. Een bench in de auto is niet aan te raden, vanwege veiligheidsrisico’s bij een aanrijding.

4. Voorkom wagenziekte

Geef je hond vanaf 6 uur voor vertrek niets te eten om wagenziekte te voorkomen. Zet je hond zo laat mogelijk voor vertrek in de auto.

5. Reis op tijd

Bij warm weer is het is voor je hond prettiger om tijdens de ochtend- en avonduren te rijden. Pauzeer minimaal elke twee uur voor jezelf en je hond. Laat hem een stukje lopen om zijn behoefte te doen en geef je hond genoeg te drinken.

6. Zet je airco niet te laag

Veel honden vinden het leuk om uit het raam te hangen met hun kop. Dit vergroot echter de kans op oor- en oogontstekingen en kleine hondjes zouden uit de auto kunnen springen. Gebruik de airco, maar bepaal de juiste temperatuur. Het is logisch dat wij mensen de airco zo laag mogelijk zetten bij warm weer, zeker op vakantie met de hond. Het advies is om de airco niet onder de 20 graden te zetten. Zet je je airco lager, dan riskeer je dat onderdelen gaan bevriezen. De temperatuur moet natuurlijk aanvoelen en het verschil mag niet te groot zijn met de buitenlucht. Let op! Laat je hond nooit alleen in de auto. De temperatuur in de auto stijgt snel. 

Help andere vakantiegangers via:

WhatsApp
Telegram
Facebook
LinkedIn
Email

Anderen bekeken ook:

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips en deals. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu