Dierenverzekeringen    Hondenwebshop     Hondenvakanties     Honden blog   

Tips voor een ontspannen bezoek aan de dierenarts

Hond ruikt aan handschoenen van dierenarts
Anita
Anita

Doggy Time

Een bezoek aan de dierenarts kan erg stressvol zijn voor je hond. Om te voorkomen dat je er hierdoor zelf ook gestresst van raakt hebben wij deze tips voor je geschreven zodat je voorbereid en met een gerust(er) hart naar de dierenarts kan gaan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Hond uitlaten

Zorg ervoor dat je je hond goed hebt uitgelaten om ongelukjes in de wachtkamer te voorkomen. De beweging die hij heeft gehad zal er ook voor zorgen dat hij wat rustiger is.

Ga op tijd

Ga niet te laat en gespannen weg. Je hond zal dit merken. Blijf zelf rustig en maak er de normaalste zaak van de wereld van, want dat is het eigenlijk ook gewoon!

Wat neem je mee?

Maak een lijstje

Wat ik zelf aanraad is om een lijstje te maken met vragen en bijzonderheden. Waar heeft je hond last van, wat laat hij zien en wat is je opgevallen? Ik zet dit zelf altijd in mijn telefoon, omdat ik van mezelf weet dat het kan gebeuren dat ik het briefje vergeet, maar mijn telefoon nooit vergeet. Neem daarnaast ook altijd je dierenpaspoort, vaccinatieboekje (als je komt voor inentingen) en eventueel een beloning mee.

Tijdens het bezoek

Houd je aandacht bij jouw hond

Let goed op met contact met andere honden in de wachtkamer. De meeste honden zijn ziek of zijn al gespannen omdat de dierenartsenpraktijk niet hun favoriete plek is. Ook hun baasjes kunnen erg gespannen zijn. Je kan je hond beter naast je houden of bij je op schoot. Bij een kleine hond kun je ervoor kiezen om hem in een reismand mee te nemen. Zorg ervoor dat hij er voor het bezoek al aan gewend is geraakt en doe er iets in met een geur van jou, zoals een fijne trui.

Geduld is een schone zaak

Het kan voorkomen dat je wat langer moet wachten tijdens een afspraak. Net als bij een huisarts kan er bij een dierenarts ook een spoedgeval tussen komen. Heb hier begrip voor en maak een nieuwe afspraak met de assistent als je niet langer kunt wachten. Op bezoek vanwege teken bij honden? Het tekenseizoen is inmiddels al een tijdje begonnen. Voorkom een bezoek aan de dierenarts vanwege teken bij jouw hond. In deze blog lees je wat je kunt doen om teken bij honden te verwijderen en voorkomen.

Als hondeneigenaar wil je natuurlijk het beste voor je viervoeter. Een belangrijk onderdeel hiervan is

De hond wordt niet voor niets de trouwe viervoeter van de mens genoemd. Huisdieren behoren

Hondenmanden zijn een geweldige manier om je hond van de vloer te houden en je

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips, deals en informatie over onze diensten.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu