Dierenverzekeringen    Hondenwebshop     Hondenvakanties     Honden blog   

Corona en huisdieren

Corona en huisdieren
Anita
Anita

Doggy Time

De een noemt het COVID-19, de ander het Coronavirus. Het RIVM heeft alle inwoners van Nederland opgeroepen om zoveel mogelijk sociaal contact te vermijden. Maar hoe zit het met je huisdieren? Mag je nog naar buiten met je hond? In deze blog lees je alles over Corona en huisdieren.

Corona en huisdieren

Je vraagt je vast af of je huisdier ook besmet kan worden met corona en het virus kan overdragen. Volgens het RIVM is hier geen bewijs voor, maar ze raden wel aan om voorzichtig te zijn. Laat je huisdier je niet likken en was je handen met water en zeep na contact met je huisdier, voederbak en uitwerpselen. Volg verder de gebruikelijke voorschriften van het RIVM op:

  • Vermijd sociaal contact zoveel mogelijk. Schudt geen handen en zorg dat je 1,5 meter afstand houdt. Beperk contact met mensen die vallen onder de hoog risico groepen.
  • Was je handen met water en zeep na toiletgang, voor het eten, na het neussnuiten, hoesten en/of niezen. Was je handen 20 seconden lang.
  • Raak je ogen, mond en neus niet aan met ongewassen handen.
  • Hoest of nies in je elleboog of gebruik een tissue om je neus en mond te bedekken en gooi deze dan weg.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Mensen met verhoging of verkoudheidsklachten moeten thuis blijven. Een dag nadat de klachten voorbij zijn ben je niet meer besmettelijk.
  • Neem telefonisch contact op met de (huis)arts als je medische hulp nodig hebt, bijvoorbeeld bij hoge koorts of kortademigheid.

Verspreiding van het Coronavirus

Het virus lijkt vooralsnog verspreid te worden van mens tot mens. Als je zelf symptomen hebt van het Coronavirus, vermijd dan direct contact met dieren. Als je zelf geen klachten hebt, dan mag je je hond uitlaten als je 1,5 meter afstand houdt van andere mensen. Honden mogen contact hebben met andere honden. Katten die normaal naar buiten gaan, hoef je volgens het RIVM niet binnen te houden. Moet je na bijvoorbeeld de ‘lockdown’ toch thuisblijven met je hond, dan lees je in deze blog hoe je je hond toch bezig houdt: Zes activiteiten die je met je hond kunt doen in huis.

Bron: RIVM en Wageningen University & Research

Heb je een hond of ben je van plan een hond aan te schaffen en

Wist je dat de Shih Tzu oorspronkelijk uit Tibet komt? Er was lange tijd niet

Het weer in Nederland is op zijn zachts gezegd nogal onvoorspelbaar. Vooral in de maanden

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips, deals en informatie over onze diensten.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu