Border Collie hond – Alles wat je wil weten

Border Collie spelen met hondenspeelgoed op het gras
Anita

Anita

Doggy Time

Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

De Boxer hond komt oorspronkelijk uit Duitsland. Hij werd gebruikt voor de jacht op beren en in hondengevechten. Gelukkig is deze wrede sport in veel landen verboden en wordt de Boxer nu vooral als gezelschapshond gehouden. Hier is hij dan ook zeer geschikt voor, want hij houdt ervan om bij zijn gezin te zijn en volop aandacht te krijgen. 

Het Karakter van de Boxer hond

De Boxer is heel loyaal, levendig, intelligent en sterk. Hij is sportief en een beetje onstuimig. Hij kan lekker eigenwijs zijn, maar hij is ook erg zacht en gevoelig, zowel voor de stemming van zijn baasje als voor harde geluiden. De boxer wordt ingezet bij opsporing- en reddingswerk en zelfs bij politie- en militair werk. Hij is waaks, maar blaft niet onnodig. Hij is zelfverzekerd en nieuwsgierig, maar wel op zijn hoede voor vreemden. Dit maakt hem ook geschikt als waakhond. Als hij bedreigd wordt is hij moedig en onverschrokken.

De Boxer is een kindvriendelijke hond

De Boxer hond is over het algemeen geduldig en dat maakt dat hij in de regel goed is met kinderen. Hij vindt het leuk om bij ze te zijn, al kan hij vanwege zijn formaat wel onstuimig en te sterk voor ze zijn. Ook kunnen sommige Boxers erg beschermend zijn naar kinderen toe. Hieronder zie je de Boxer hond Tyson samen met zijn allergrootste vriendinnetje!

Anita van Doggy Time Ede met twee bulldogs
Kan met kinderen
Kan met honden
Kan alleen zijn
Heeft beweging nodig
Is gehoorzaam

Boxer hond en kwijlen

De Boxer heeft aanleg om te gaan kwijlen. Dit gebeurt vooral als hij eten krijgt als mensen bijvoorbeeld aan tafel zitten te eten. Hij gaat dan bedelen en daardoor gaat hij kwijlen. Dit kun je makkelijk voorkomen door hem alleen eten uit zijn eigen voerbak te geven. 

Hoe oud wordt een Boxer

De levensverwachting van een Boxer is 10-12 jaar.

Kortom:

De Boxer hond is een echte familiehond. Hij gaat graag mee met zijn gezin, is een kindvriendelijke hond en is erg actief. Ook is het een gespierde en sterke hond. Hij is in de regel ook goed met andere huisdieren als hij hiermee is opgegroeid. 

Hoewel de Boxer een echte gezinshond is, is zijn gezondheid iets om rekening mee te houden. Ben je van plan om een Boxer aan te schaffen? Voorkom onvoorziene kosten en lees onze blog: ‘Wat kost een hond’.

Ontvang nieuwtjes, exclusieve tips en deals. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Sluit menu